pátek 30. května 2008

10 x očima Jabloneckého hrobníka

1- Chránič na zuby vs. Jablonecký hrobník
Dalo by se s nadsázkou říci, že tohle byl největší souboj turnaje. Jablonecký hrobník si ne a ne zvyknout na chránič na zuby, neb se mu z něho dělalo zbaběle nevolno a dávil se! Jablonecký hrobník tedy musel absolvovat turnaj bez chrániče na zuby. Chránič na zuby vs. Jablonecký hrobník, vítěz: Chránič na zuby.


2- Podivuhodný oblek Břitvy z kulometu

Každý máme svoji zbraň, ale tu kterou proti nám použil Břitva z kulometu, byla daleko účinnější než lecjaký dobře mířený úder do protivníkova těla. Michal Říha (Břitva z kulometu) na nás vyrukoval s nátělníkem své sestry, což některé odpuzovalo a některé dokonce i trochu vzrušovalo.

3- Úvodní chyba
Možná jsme neměli nechat jako prvního boxovat Fosforového jezdce, který turnaj již od začátku nepojal jako exhibici, ale jako příležitost k demolici soupeřova obličeje. Kladivo Charlie se ani nestačil rozkoukat a zápas byl pro jeho chvilkou duševní a fyzickou ukončen(po jednom z nadčasových direktů dokonce opustil ring).

4- Nejrychlejší knockout v celém turnaji
Psala se 32. sekunda prvního kola zápasu Dlouhán z Uralu vs. Břitva z Kulometu. Uralistický dlouhán útočí svou slabší levou rukou, kterou mu však Michal vykrývá. Nevšimne si však, že odkrývá svou pravou část a inkasuje smrtící direkt z paže boxera, který má přímo nechutný dosah. Břitva padá na podlahu, Dlouhán z Uralu se raduje. Na světě je nejrychlejší knockout turnaje...

5- Fosforový jezdec vs. Dlouhán z Uralu
Se vší úctou ke všem zúčastněným, tohle byl souboj největších favoritů. Mnozí z nás ani nevěřili, že uvidí celá tři kola, ale houževnatost, se kterou Dlouhán z Uralu čelil fosforovým úderům jeho soupeře, byla bechderoucí. V jeden moment se zdálo, že bude zápas ukončen. Dlouhán z Uralu totiž poprosil rozhodčí, aby mu přepočítali žebra, neb si nebyl jist, zda o nějaké nepřišel. Nepřišel, naopak. Vzchopil se a svůj životní boj dovedl až do konce. Pánové, klobouk dolů...

6- Problém - fyzička
Že je box jenom o mlácení? To může tvrdit jen ten, kdo ho nezkusil... S čistým svědomím musím prohlásit, že takhle jsem se už dlouho nezapotil! A jedním dechem dodávám, že jsem nečekal, jak bude jednoduché se přinutit udeřit svého bližního do orální oblasti...

7- Dlouhán z Uralu vs. Jablonecký hrobník
Souboj, který vešel do dějin. Bylo v něm vše, napětí, přátelství, úcta k příteli, vůle po vítězství. To vše bylo k vidění ve třech kolech, která se však nedoboxovala. Když zbývalo 20 sekund do konce duelu, Jablonecký hrobník se vzpamatoval ze spršky nemilosrdných úderů, které inkasoval od soupeřových paží a pravým hákem zasáhl nekrytý obličej Dlouhého uralisty. V ten moment jste mohli na těle Jabloneckého hrobníka spatřit stopy krve, které proudily ze soupeřova nosu. Dlouhán z Uralu měl smůlu. Krev = vítězství Hrobníka z kraje nabroušené bižuterie.

8- Závěrečné pošťuchování
Možná jsme neměli nechat posledního boxovat Fosforového jezdce, kterého evidentně stažené skalpy nenasytily. Jeho přátelskou výzvu na druhé utkání přijal nejlehčí muž v již skončeném turnaji, Břitva z kulometu. Se slovy: "Ale jenom tak zlehka" se Michal (Břitva) ocitl na podlaze a znovu přemítal, proč se rozhodl Fosforového jezdce pokoušet. Inu, Fosfor je barva vítězství.

9- Michal Srch a jeho fotografické vybavení
Dokumentace turnaje je bezpochyby důležitá. Ale to, co převáděl Michal Srch, hraničilo s precizností, kterou brusič vybrušuje ten nejnoblesnější diamant. Michal nás fotil třemi různými fotoaparáty, natáčel jednou kamerou, měřil světelnost podivnými předměty, osvětloval nás jakýmsi látkovým činelem a společnou fotografií nás trápil asi 5 minut. Přesto ti Michale projevujeme hluboké díky.

10- TITAN CUP 2009?
Když jsem se ptal svých protivníků, zda-li by chtěli v příštím roce pokračovat v této započaté tradici, dočkal jsem se odpovědi, která se dala očekávat. Ano, příští rok se mnou opět počítej! U příštího ročníku tedy nazdar!

Žádné komentáře: