sobota 3. ledna 2009

Alfa Gospel Praises

Na jedne straně jsou "projekty", které bych nejraději s adventismem vůbec nespojoval. A na straně druhé jsou ty, které vcelku rád jakkoliv spojím s CASD. "Projekt" Alfa Gospel Praises patří do té druhé skupiny. Ne, že bych neměl k jejich tvorbě výhrady, to ano, ale jedná se o názor subjektivní, kterému navíc zdatně oponuje pravý smysl AGP. Ten je totiž podle kapelníka Simeona Hýbla v ukázání hodnot všem těm, kteří o to mají zájem. A mohu potvrdit, že o to mají zájem, děti z rozvrácených rodin, alkoholici, lidé, kteří hledají Boha a další.

Pokud bychom se mohli od AGP něčeho přiučit, tak by to bylo jistě to, co charakterizuje slůvko marketing. Jak jinak si vysvětlit počiny poslední doby, kdy tento soubor vystupoval se skupinou Richarda Krajča zvanou Kryštof a zejména počin, který jejich schopnost P.R. podrtrhuje snad nejvíce. Vystoupení v přímém přenosu na televizní stanici Nova v silvestrovském pořadu Mejdan z Václaváku.

Nevím, nevidím do toho (dokonce jsem nebyl ani na koncertě AGP), ale přijde mi, že naší církvi by se takovéto zviditelnění mohlo hodit.
Takže AGP, díky.

Záznam vystoupení AGP z Mejdanu z Václaváku si můžete přehrát - ZDE
Více o Alfa Gospel Praises - ZDE

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Určitě je to co já vím asi poprvé kdy adventista(adventisti) vystoupil v takto hodně sledovaném zábavném pořadu...i když nesmíme zapomenout třeba na Radima Passera ve Všechnopárty apod.

Je skvělé když naše církev bude mít medialně slavnější lidi, na druhou stranu není úplné tajemství že AGP je podpořena financemi tak aby její koncerty mohl moderovat Leoš Mareš (cena jeho moderování se pohybuje v řádech sto tisiců), managerem kapely sboru je Aleš Juchelka (spojení na Petarda Prod., Richarda Krajča).

Pak se nedivím "dětem z ulice" že se jim libí se setkávát s "hvězdami" (na letních táborech a koncertech viz. http://alfagospelpraises.com/AGP%20FOTOGALERIE/new/album/) ale je to opravdu ten správný směr kam děti vést a jak jim ukazovat křesťanství? Není to příliš laciné? Tedy finančně určitě ne :-)

Anonymní řekl(a)...

Nevím jaký je Váš názor na správný směr ke křesťanství, ale nebýt gospelu, tak sedím teď někde v hospodě, kašlala bych na školu, neměla plány do budoucna a nemohla hrdě říct všem, že patřím do křesťanské rodiny, která oslavuje Boha. Díky Jemu za to. Katka

Alenka řekl(a)...

to Milan: chápu tvoje obavy, ale naše církev podporuje finančně spoustu aktivit a nedá mi to neříct, kéž by byly všechny takhle "rentabilní"...
Mně osobně zajímá výsledek. Věřím, že co je konáno z čistého srdce a upřímné touhy něco pro Boha udělat, to Pán Bůh vždycky požehná. A pak už je mi úplně jedno, kolik se do toho (ne)nastrkalo peněz. Koneckonců, jsou to jenom peníze. A pokud někde/někomu přebývají, proč nepodpořit něco, co má z mého pohledu smysl... Peníze nikdy nejsou takový problém jako sehnat ty zapálené lidi, co jsou ochotní jít s kůží na trh...

Anonymní řekl(a)...

se zajmem jsem se dival na statni hymnu v podani AGP a myslim, ze uprava byla velmi interesantni..urcite delaji zajimave projekty i PR, ale nechapu jednu vec, proc AGP spojujes s CASD, kdyz v celem jejich projektu se oni k CASD nehlasi (ani treba na webu).potom jses to akorat ty a treba par dalsich, kdo vi, ze je cleny AGP souboru par lidi z CASD, ale jak to ma vedet obycejny divak NOVA TV??? Patrik

martin-matej řekl(a)...

1 - divak TV NOVA opravdu nemuze z jednoho vysilani tusit, ze "jadro" AGP patri k CASD

2 - s AGP jsem delal nekolik rozhovoru a vim, ze se za ucast CASD ve svych radach nestydi

3 - z letmeho probrouzdani internetu jsem zjistil, ze o AGP informuji oficialni cirkevni stranky, ze soubor AGP byl z casti fainancovan ASI, ze hraji na spouste adventistickych akci, ze o nich pise cirkevni caspis, atd. Mam proste pocit, ze kdo chce tak si to pojitko mezi AGP a CASD najde a pokud ho nekdo jiny (krome me) opravdu najde, budu jedine rad. A o tom byl muj clanek.

Milan Kantor řekl(a)...

to Milan: Vedle chvály na adresu AGP jsi vyjádřil určité obavy ohledně finanční podpory projektu. Jelikož se také jménuji Milan, tato shoda jmén mně dostala do problému s vedením AGP ve smyslu, že poškozuji jejich dobré jméno. Byl bych moc rád, kdyby ses mi mohl ozvat na mejl nebo mobil a mohli si problém osvětlit.Můj kontakt je: 773188818 a mejl:kantor748@seznam.cz. Moc díky. Chci říct, že i já podporuji celým srdcem všechny aktivity, které jsou dělány z čistého úmyslu a pro Boží chválu.