úterý 17. března 2009

Anděl 09 a HopeTV

Poslední dobou jsem zanedbával, co se dalo. Přátele, úklid svého pokojíčku, přítelkyni, sám sebe, blog, hygienu, křečka (moment, já už přece dávno křečka nemám!) a mnoho dalších nezbytných součástí mého života. Žil jsem totiž dvěma projekty, na kterých jsem se více či méně podílel.
Jedním projektem byla mládežnická akce Anděl 09, kterou jsem si vymyslel, protože mládež by neměla nečinně sedět a čekat na své první šediny a vrásky. Měla by se zapojit do dění (nejen v CASD) a rozdávat radost, motivaci, moudra, duchovno a všechno to, co my mladí umíme. Anděl 09 se podle ohlasů setkal s úspěchem, což vyústilo v myšlenky tuto akci zopakovat i příští rok.

Akci Anděl 09 si můžete připomenout ZDE.

Druhý projekt, který se i díky mé drobné pomoci rozjel, je nová, křesťanská, internetová televize HopeTV. Vysílání zahájilo tento pátek a zatím šlape jako dobře vyladěný gospelový soubor. Musím přiznat, že jsem zvědav, jak se televize bude líbit a trochu bych si přál, aby hned nebyla srovnávána s profesionálními televizemi, které chrlí desítky hodin pořadů denně. HopeTV by totiž (minimálně ze začátku) měla mít místo svého loga samolepku, kterou mívá nezkušený řidič na svém vozidle, tedy trojúhelník s písmenem Z - začátečník. Teď mě napadlo, že díky podmínkám, ve kterých televize vzniká, bychom si tam mohli nalepit i samolepku s písmenem I - invalida. Doufám tedy, že diváci zohlední nejen tyto fakta a HopeTV bude inspirací pro mnohé z nás. Myslím, že by nám v tom mohla pomoci i poslední nálepka, kterou bych na obrazovku s hrdostí nalepil. B jako Bůh.

HopeTV si můžete naladit ZDE.